jump to navigation

Nadal 2012 diciembre 18, 2012

Posted by amarrero in Miscelánea.
Tags:
trackback

Un gran pequeño amigo mío nos ha escrito un cuento que puede ayudarnos a ver el presente y el futuro con esperanza. Con imaginación, ilusión y en compañía de nuestros seres queridos podremos hacer realidad nuestros sueños. Gracias Dani!

Feliz Navidad!

 

El refredat del Senyor Nadal

 

Coneixeu al Sr. Nadal ? No el que juga a tenis, el Nadal que ens visita cada any el dia 25 de desembre. El Sr. Nadal va sortir de festa la nit del 23 de desembre, amb tanta mala sort que es va refredar. Aquella nit del 23 de desembre no la va passar gaire bé per culpa del seu maleït refredat que no el deixava dormir. Vomitava, tenia febre… Al dia següent, els dos millors amics del Sr. Nadal que eren el Pare Noel i l’estrella d’Orient, el van anar a recollir per anar a fer una passejadeta i distribuir-se les tasques de Nadal “ja se que sona una mica ruc però com que no anaven a l’escola sels hi oblidava tot” doncs quan van obrir la porta quasi es desmaien de l’ensurt! El seu millor amic estava estirat al llit suant perquè estava a 40 graus de temperatura: 

-Que farem sense el Nadal?-  Va preguntar l’estrella d’Orient.

 -No m’atreveixo ni a pensar-ho, però em sembla que el millor que podríem fer és anar a un hospital- Li va respondre el seu amic, el Pare Noel. 

I així ho van fer, van anar al millor hospital del país i el metge els hi va dir:

 -És un cas urgent, l’efecte del refredat està augmentant, jo crec que si està aquí durant una setmana, es podrà curar.

 -Una setmana?- Van preguntar els dos amics a l’hora- però si tan sols tenim 10 hores!

Els dos amics es van posar a pensar qui podria curar al Sr. Nadal i a més a més qui ho podria fer amb menys de 10 hores (que era el temps que tenien abans de que comences el 25 de desembre) després de cinc llargs minuts van trobar la solució. El Pare Noel es va recordar de que tenia un amic que era pastor i que sàvia molts remeis casolans i el van anar a visitar. Després de veures tres gots d’aigua amb farigola el Sr. Nadal seguia igual de refredat que abans. Després de la gran decepció van tornar a casa a pensar. Sense el Sr. Nadal no mereixia la pena d’ajudar a il·luminar tot el cel amb un color daurat, i molt menys a repartir regals a tots els nens i nenes i senyors i senyores que estaven tant il·lusionats en rebre’ls. Ni el nen Jesús, ni la Verge Maria i Sant Josep, i ni tan sols els reis mags d’Orient (que eren molt simpàtics) no eren res sense el Sr.Nadal, perquè el Sr. Nadal és la persona que fa la màgia del 25 de desembre i sense ell no mereix la pena suar perquè totes les persones del món estiguin contentes. Encara que nosaltres no el veiem ens dona força i ens ensenya de que el Nadal no és només menjar i regals, també és sacrifici i solidaritat. Ja no els hi venia al cap ningú que pogués curar al Sr. Nadal, fins que l’estrella d’Orient va dir:

 -Ah, ja ho tinc, a no, es clar.

 -En qui pensaves ara?

 -En un amic meu que és inventor, però els inventors no són metges i no poden curar al Sr. Nadal.

 -No hi perdem res, anem a veure’l.

I els tres amics van anar a veure l’amic inventor. Quan van arribar, l’Ernest (que així era com es deia l’inventor) els hi va dir:

 -Em sembla que ja se com puc curar el Sr. Nadal, amb un invent que quan el vaig fabricar no sabia com el podia utilitzar, seguiu-me.

I el van seguir fins a una sala on hi havia un gran objecte tapat per una capa molt gran on hi posava el nom de “Grandiós.”  L’Ernest els hi va explicar que haurien de fer per curar el refredat del Sr. Nadal i es van posar en marxa.

El primer que van fer va ser treure-li la capa a l’invent, a dins hi esperava un gran ordinador, una gran impressora i un gran escàner. Després, van escanejar al Sr. Nadal i tot seguit, li van borrar el virus a través d’un programa de l’ordinador gegant. I finalment, van imprimir el Sr. Nadal 2 (que així era com  l’hi havien posat de nom a l’altre Sr. Nadal) sense cap mena de virus. I a l’altre (al Sr. Nadal) el van ingressar a l’hospital. Al final, el dia 25 de desembre va ser un dia màgic perquè en un equip totes les persones són importants i allà hi eren tots (la Verge Maria, Jesús, l’estrella d’Orient, el Sr. Nadal 2… Però llavors tenien un altre problema, tenien dos Srs. Nadal i els hi feia pena borrar-ne un.

Al final es van posar d’acord en que s’anirien tornant, perquè als dos Srs. Nadal els hi feia molta mandra de treballar un dia festiu, quan tot l’any treballaven pels preparatius. Per això, si us hi fixeu, veureu que tots els Nadals són diferents, perquè els dos Srs. Nadal es van tornant. 

 Daniel A. R.

 

 

Anuncios

Comentarios»

1. Giovanna Vanegas - diciembre 18, 2012

Es un cuento muy original, en el cual muestra la importancia que tiene el espíritu navideño frente a los regalos, los días de fiesta… Esta muy bien elaborado.
Feliz Navidad 🙂

2. Nuria L. - diciembre 18, 2012

El cuento me ha gustado mucho. Es una bonita y original manera de explicar lo que es la navidad y el porqué, ninguna es igual a la anterior. Estoy segura de que ahora, se pensarán dos veces si quieren salir de fiesta a apenas dos días de navidad. No creo que quieran volver a pasar por lo mismo.
Este año, se esforzaran como siempre para cumplir todos los sueños. ¡Feliz Navidad! (:

3. Quim H - diciembre 18, 2012

El text està bé perquè diu com és el nadal i que no nomès són regals, que tambè és ajudar els altres.

4. Andrea M. - diciembre 18, 2012

Es un cuento diferente al los que se cuentan siempre, y esta muy bien que alguien cree un cuento distinto de vez en cuando ya que te hacen pensar en el verdadero valor de las cosas.
Feliz Navidad!

5. Júlia R - diciembre 18, 2012

La historia és molt graciosa hi ha hagut moments que me tingut que parar perquè m’ha entrat el riure. La última frase m’ha agradat molt quan diu que tots els nadals són diferents, té tota la raó, per lo menys en el meu cas.
Sol em falta una cosa per dir: BON NADAL A TOTS I BONES FESTES.
(aprofitem aquestes curtes vacances, que no hi ha cole)

6. Víctor F - diciembre 18, 2012

Este cuento me ha gustado mucho porque es muy original, sobretodo la manera de explicar lo que es la navidad.
PD: !Feliz navidad!

7. MARC PASCUAL - diciembre 18, 2012

Marc.P
éste es un relato muy significativo hacia la navidad, ya que nos dice los elementos principales que intervienen, y su objetivo principal: la unión. Porque la navidad no es sólo tener vacaciones, ni esperar a que te regalen algo, sino, tienes que sentir el amor que te dan los tuyos; como la ilusión de los más pequeños que te hace recordar que tu también has sido pequeño y tenías sus mismos sueños, o también como la alegría que les das a los más mayores sólo dándoles un abrazo, etc. También la navidad es una época de ilusión, ya que te hace sentir algo especial que no sientes cada día.

La navidad aunque sea una fiesta religiosa y muy antigüa, hay que celebrarla con ilusión y disfrutarla.

Bon Nadal.

8. Aaron N. - diciembre 18, 2012

El cuento nos hace ver que es muy importante trabajar en equipo.
También nos dice que delante de las situaciones complicadas, no hay que perder la esperanza y la ilusión, ya que por difícil que parezca, es posible que se pueda solucionar, sobre todo si estás rodeado de buenos amigos.
Feliz Navidad 🙂

9. Dani M - diciembre 18, 2012

Molt bon conte i gran imaginació.
Segur que d’aquí una anys fan obres de teatre sobre aquest conte 🙂

10. Marc C - diciembre 18, 2012

el conte està molt be perquè narra que no nomès ens hem de preocupar per les nostres coses , sinó que també ens hem de preocupar per els demes, i sense els altre nosaltres no som res.Un conte molt graciós.

11. Albert P. - diciembre 18, 2012

Està molt ben pensada la història, ens explica el que ha de ser i el que es el nadal des de un punt de vista i amb una imaginació no gaire usual. El que podem treure del text és que pel Nadal hem d’estar tots junts i que tothom és important en un grup. I que sense Nadal res seria igual, que hem d’aprofitar cada Nadal al màxim, perquè és únic! Bon Nadal!

12. Aleix B. - diciembre 18, 2012

És un conte molt original i ben elaborat, crec que te una lliçó moral; ‘no deixis per demà el que avui pots fer avui’ igual que els deures de mates 😉

13. Monica LV - diciembre 18, 2012

El cuento está bien. Intenta hacer ver el objetivo de la navidad, reunirse con la familia, dar para recivir porque la mayoria de gente el dia de reyes tiene regalos y comidas familiares con mucha comida pero otras familias no, y si das, recives. Y muchos de la navidad namás esperan regalos y alguna que otra comida, estan acostumbrados pero se valoraria mas estas cosas que trae la navidad si una sola navidad no tubieramos todo lo que tenemos por eso hay que valorar cada navidad que pasa. Feliz navidad

14. Ferran M. - diciembre 18, 2012

Este cuento me ha gustado porque es original, sobretodo la manera de explicar que los regalos no solo son objetos sino tiene un significado espiritual para quien los da y para quien los recibe.

15. Isaac R - diciembre 18, 2012

Tot i que el conte sembla dirigit a un públic infantil, se’n poden treure reflexions des del punt de vista adult (o adolescent) sobre la importància del Nadal, el treball en equip i la ajuda mútua.
BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!!

16. Queralt M. - diciembre 18, 2012

És un conte diferent dels de nadal, és molt imaginàri i estrany. Explica la importància del nadal, que no només són regals i coses materials, també hi ha una part d’unió que és lo més important, està amb la gent que t’estimes.

Bon nadal!

17. Arnau G. - diciembre 18, 2012

És un bonic conte en el qual narra el vertader esperit del nadal, que es la unió, tant familiar, amb els amics però amb algú. Donar/ compartir part de la teva felicitat amb els demés. I també col·laborar amb la gent que amb la actual situació enconómica no pot gaudir de un Nadal digne, un sr.Nadal.
Bon Nadal i Feliç Any Nou. 🙂

18. O. H. Fuster (ACAB) - diciembre 18, 2012

M’ha semblat un bon conte de Nadal. Sembla ser que l’autor vol justificar la última afirmació a través de tot un conte infantil. Per a un nen petit el més important és el conte, però per nosaltres que ja som més “grans” hauria de ser el missatge, que va més enllà del conte. No pretenc lloar-lo dient-hi falsedats personals contradictòries… simplement ha estat un bon i alternatiu conte amb un bon rerefons. Cal afegir que a la nit les inspiracions no són molt bones ;). Bon Nadal a Totxs!!

19. Cristian N - diciembre 18, 2012

El cuento está muy bien, porque muestra la importancia de la navidad, y de una manera imaginaria da a conocer que por mucho que pueda haber ‘problemas’ la navidad tiene que existir porque da ilusión a la gente, por eso buscan cualquier solución para remediarlo.

20. Pablo N. - diciembre 18, 2012

es un cuento divertido y gracioso pero a la vez te hace pensar, y que demuestra el verdadero sentido de la Navidad. Es un cuento de fácil lectura ya que al estar aparentemente dirigido a un público infantil la lectura és más amena.
FELIZ NAVIDAD !

21. jalel.b - diciembre 19, 2012

És veritat sense els altres no son ningu, no hem de pensar nomes amb els regals i hem de ser mes solidarís i estar mes pendents de la familia.

22. Quique de Vega - diciembre 19, 2012

Es un texto en el qual nos dice que la navidad es muy importante y que si no estuviera, todas las tradiciones que en estas fechas celebramos no tendrían ningún sentido. Es un cuento infantil que lo que quiere enseñar es que la gente ha de trabajar en equipo para ayudar a los demás. Está muy bien pensado cuando dice que hay dos navidades las cuales se van turnando y nos hace ver que son totalmente diferentes.

23. ADRIA ALOSNO - diciembre 19, 2012

Es un buen cuento que nos ayuda a entender el verdadero sentido de la navidad, que muchos hemos perdido
FELIZ NAVIDAD!!

24. Max D. - diciembre 19, 2012

El cuento me a gustado mucho porque es original y divertido . Es cierto q la Navidad no siempre es igual .

25. Manel Martínez López - diciembre 20, 2012

Es muy buen cuento, de verdad, nos hace pensar en lo que de verdad és importante, la familia. Y que lo más importante por encima de los regalos és el poder estar bien con tu familia y bien unidos.

FELICES FIESTAS!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: